V Topoľčiankach oberajú hrozno v rukavičkách. Bude sa z neho vyrábať špeciálne víno

Televízne noviny Markíza, správy pre celé Slovensko.

Práca s hroznom, ktoré sa používa na výrobu slamového vína je iná, než pri výrobe bežného vína.

V Topoľčiankach je od skorého rána rušno. Hrozno tam oberajú v rukavičkách a najkrajšie strapce musia vinári skryť na povalu. 

Prečítajte si tiež:

Strávia tam najmenej tri mesiace, kým bobule zosladnú, vyparí sa z nich voda a bude sa z nich vyrábať špeciálne slamové víno. 

Práca s hroznom, ktoré sa používa na výrobu slamového vína je iná, než pri výrobe bežného vína. So strapcami sa narába veľmi opatrne, aby sa bobuľky nepomliaždili a nevznikla na strapcoch pleseň.

Viac sa dozviete v priloženej reportáži vyššie.

Práve sa číta

Voyo

Sledujte Televízne noviny vo full HD a bez reklám na Voyo

NAJČÍTANEJŠIE ČLÁNKY

Sledujte kanál spravodajstva Markízy

K téme Zaujímavosti

Dôležité udalosti