Majoše, črievka, droby, črevko, jalitá, jatočky jaterničky, hurky, húriky, krvavnice a mnohé iné - toto všetko sú názvy jedinej pochúťky.
Zabíjačky - to je naše. Slováci sa zapojili do prieskumu, z ktorého jasne vyplýva že tento druh mäsových výrobkov mimoriadne obľubujeme. V každom kraji sa však špeciality nielenže inak volajú, ale majú aj odlišnú receptúru. Na náš stôl prichádzajú práve na prelome jesene a zimy.
Najčastejšie zakáľajú východniari, najmenej zabíjačiek majú v Bratislavskom kraji. Kým klobásku poznajú pod týmto názvom všetci Slováci, jaternica má až 17 rôznych názvov.
Majoše, črievka, droby, črevko, jalitá, jatočky jaterničky, hurky, húriky, krvavnice a mnohé iné - toto všetko sú názvy jedinej potraviny. Spisovne by sme ju mali nazývať jaternica.
Ak vás zaujímajú ostatné názvy jaterníc a aj rôzne postupy na jej výrobu, pozrite si nasledujúcu reportáž. Dozviete sa aj najnovšie trendy zabíjačiek.
Sledujte Televízne noviny vo full HD a bez reklám na Voyo