Dokážeme na vianočných trhoch za 20 eur hodovať, alebo sa ani poriadne nenajeme? Navštívili sme vianočné trhy v Bratislave, Banskej Bystrici aj na východe Slovenska s 20 eurami vo vrecku.
V Bratislave sme začínali na Vianočných trhoch na Hlavnom námestí. Najprv sme si dali bravčovú cigánsku za 8,50 eura.
Zapili sme ju nealkoholickým punčom za 5,50 eura s tým, že sme ho dostali do zálohovaného pohára v hodnote dvoch eur. Tie nám pri vrátení pohára vydali späť.
Na záver sme si dali orechovú lokšu za približne štyri eurá. Ostali nám len dve eurá. Chvíľu to trvalo, no nakoniec sme našli stánok, v ktorom toľko stál jeden oškvarkový pagáč.
V Banskej Bystrici sme si v prvom rade kúpili poriadne jedlo – poplamuchy za sedem eur.
Ako dezert sme si vybrali najpredávanejší druh trdelníka, ktorý stál päť eur.
Jedlo sme zapili detským punčom za tri eurá. Zvyšných päť eur sme minuli na kapustnicu.
V neposlednom rade sme navštívili aj prešovské vianočné trhy.
Hneď v prvom stánku sme nechali 18 eur, a to za koleno s cibuľou (13 eur), nealkoholický punč (tri eurá) a zálohový pohár (dve eurá).
Za zvyšné dve eurá sme si ako dezert zobrali dva čokoládové pirôžky.
Čo si miestni myslia o cenách na vianočných trhoch sa dozviete v priloženej reportáži.
Sledujte Televízne noviny vo full HD a bez reklám na Voyo