No dávame ich tam.
Aj keď nás etiketa na potravinách upozorňuje na to, že po otvorení je lepšie umiestiť ich do chladničky, nie vždy by sme sa tým mali riadiť. Chladenie niektorých potravín totiž mení ich chuť (nie k dobrému), znižuje nutričnú hodnotu a dokonca urýchľuje proces kazenia.
Pozrite si zoznam potravín, ktoré zvykneme dávať do chladničky, no rozhodne tam nepatria. Udržiavať by sa mali pri izbovej teplote. Video zverejnil americký portál Foxnews.com.
1. Paradajky
Zachladením paradajok sa zmení ich zloženie aj chuť.
2. Melón
Ak dáte načatý melón do chladničky, obľúbené letné ovocie stratí antioxidanty.
3. Zemiaky
Ani zemiaky radšej nedávajte do chladničky, pretože sa zmení ich chuť a zostanú sypké.
4. Cibuľa
Ak sa vám stalo, že cibuľa v chladničke zmäkla a následne splesnivela, je to vraj normálne. Preto tam nepatrí a radšej ju udržiavajte pri izbovej teplote.
5. Káva
Aj keď kávu zrejme nezvyknete dávať do chladničky, radšej vás upozorníme na to, aby ste to ani neskúšali. Stratí totiž svoju chuť a miesto toho absorbuje pachy z ostatných potravín v chladničke.
6. Cesnak
Aj pre zdravie prospešný cesnak radšej udržujte pri izbovej teplote. Po zachladení totiž vyklíči a môže aj splesnivieť.
7. Alkohol
Teraz vás zrejme prekvapíme. Tvrdý alkohol skladujte pri izbovej teplote a viac ho do chladničky nedávajte.
8. Med
Med po otvorení schovajte do poličky alebo do "špajze". V chladničke sa môže rýchlo skryštalizovať. A taký med už nechutí zrejme nikomu.
9. Štipľavá omáčka
Na omáčke, ktorá obsahuje čili alebo feferóny, je zaujímavé to, že po otvorení vydrží pri izbovej teplote v komore aj tri roky. Je zbytočné ju dávať do chladničky.
10. Chlieb
Myslíte si, že chlieb po uskladnení v chladničke bude dlhšie čerstvý? Je to vraj omyl. Chlieb totiž po zachladení bude suchší a menej chutný.
11. Bazalka
Máte radi čerstvú bazalku? Ak chcete, aby zostala dlhšie rovnako chutná, nedávajte ju do chladničky. Tam vám totiž zvädne a absorbuje pachy ostatných potravín.
Sledujte Televízne noviny vo full HD a bez reklám na Voyo