Advent bez vianočných sušienok by bol ako vianočný stromček bez gulí.
Ešte stále hľadáte kreatívny recept na vianočné sušienky? Oslaďte si čas adventu a Vianoc s našou zázvorovo-čokoládovou maškrtou.
Advent bez vianočných sušienok by bol ako vianočný stromček bez gulí, Vianoce bez Ježiška či vianočné darčeky bez obalu. Minimálne pre to prvé máme, vďaka skvelému receptu na vianočné sušienky, riešenie.
Recept je asi na 40 sušienok, prečítajte si, čo na ich prípravu potrebujeme.
Príprava cesta
250 g špaldovej múky zn. dmBio
80 g trstinového cukru zn. dmBio
nastrúhanú kôru z Bio citróna
3/4 ČL soli
1 ČL pomletého zázvoru
120 g roztopeného kokosového oleja zn. dmBio
50 g jablkovej drene zn. dmBio
50 g nahrubo posekaných kandizovaných zázvorových kociek zn. dmBio
Na ozdobenie
50 g nahrubo posekanej horkej čokolády zn. dmBio
50 g nahrubo posekanej bielej čokolády zn. dmBio
Príprava
1. Rúru predhrejte na 180 °C. Zo špaldovej múky, postrúhanej citrónovej kôry, soli, pomletého zázvoru, roztopeného kokosového oleja, jablkovej drene a kandizovaného zázvoru vymiešajte v miske hladké cesto.
2. Na plech položte papier na pečenie. Z cesta odoberte kúsky vo veľkosti čajovej lyžičky, rukami ich vyformujte do guľôčky, položte na plech a pritlačte. Pečte 8 až 10 minút, kým sušienky nebudú na okrajoch jemne hnedé. Vyberte ich z rúry a nechajte vychladnúť.
3. Oba druhy čokolády osobitne roztopte vo vodnom kúpeli. Pomocou vidličky vytvorte na sušienkach horkou čokoládou vertikálne čiary, potom bielou čokoládou horizontálne čiary.
4. Vianočné sušienky odložte do chladu, nechajte stvrdnúť a vychutnajte si ich. Alebo ich jednoducho darujte.
Viac nájdete na mojadm.sk.
Sledujte Televízne noviny vo full HD a bez reklám na Voyo