Možno ste o týchto postupoch ani len netušili alebo sú vám niektoré dobré známe.
Jesť hydinu rukami či príborom, aby ste nevyzerali tak, že ste viedli s krídelkami doslova vojnu, používať lyžicu pri špagetách alebo si pomôcť príborovým nožom? Teraz vám ukážeme, ako správne konzumovať niektoré jedlá. Možno ste o tomto postupe ani len netušili alebo sú vám niektoré dobré známe. Píše Daily Mail.
1. Cupcake
Koláčiky prezývané cupcake sú dnes mimoriadne populárne. Od muffinov sa líšia tým, že ich zdobí vždy nejaký chutný krém a nejaká tá ozdôbka. Ako ich teda jesť správne bez toho, aby ste v spoločnosti neskončili s krémom ešte aj na čele?
Najskôr odstráňte papierový košíček. Nožíkom prekrojte cupcake na polovicu. Vrchnú časť otočte tak, aby bol krém naspodu a spojte ho s dolnou.
2. Mrkva
Jedávali ste ju radšej surovú? Kým pri mnohých druhoch zeleniny je to lepšie, výživnejšia je mrkva uvarená. Vtedy sa obsah betakaroténu zvyšuje. Naše telo ho premieňa na vitamín A, ktoré je dobrý pre náš zrak, pokožku či imunitu.
3. Zmrzlina
Ak chcete podávať domácu zmrzlinu na párty, vyberte ju z mrazničky a nádobku určenú na výrobu nanukov ponorte pod horúcu vodu na 15 až 30 sekúnd. Potom ju položte na tanier a vyberte ju nožíkom.
4. Pistácie
Ťažko sa vám olupujú pistácie? Jednu zjedzte a škrupinku z nej použite na otváranie tých ostatných.
5. Kuracie krídelká
Sú práve z tých jedál, po ktorých ostanete najviac špinavý. Ale existuje jeden malý trik. V podstate len vytiahnete kosti a môžete tak zjesť zvyšné mäso na jeden hlt. Veď si to pozrite.
Sledujte Televízne noviny vo full HD a bez reklám na Voyo