Všetky tieto prílohy využijete do šalátov, k mäsu, zelenine a niektoré druhy sa perfektne hodia aj na sladké.
Väčšina príloh pozostáva zo zemiakov, ryže a produktov z bielej múky, ktoré telo zásobujú zbytočnými kalóriami. Existujú ale aj zdravé náhrady s veľkou nutričnou hodnotou a množstvom vitamínov. Ktoré to sú a čo si k nim pripraviť? Píše doma.nova.cz.
Diétne prílohy pochádzajú väčšinou z Ázie a nájdete ich v obchodoch so zdravou výživou, vegetariánskych reštauráciách. Neobsahujú skoro žiadny tuk, ale vďaka vysokej nutričnej hodnote vás na dlhší čas zasýtia. Väčšina z nich sa podáva predvarená, takže ich statí zaliať vodou, zmiešať so zeleninou a hotovo.
Ide o kuskus (pozor, obsahuje však stopy lepku), kukuričná polenta, hnedá ryža (znižuje riziko vzniku cukrovky a rakoviny) a pšeno (zbavujú depresie). Obsahujú minerály ako fosfor, železo, horčík a vitamíny A, B a veľké množstvo bielkovín.
Spoľahlivo vás zasýti aj pohánka, ktorá znižuje cholesterol, bulgur a červená šošovica, ktoré fungujú ako liek na problémy s trávením. Podporujú zdravie čriev a nervovej sústavy. Celkovo udržujú telo v rovnováhe.
Všetky tieto prílohy využijete do šalátov, k mäsu, zelenine a niektoré druhy sa perfektne hodia aj na sladké. Pridávajú sa tiež na zahustenie do polievok.
Sledujte Televízne noviny vo full HD a bez reklám na Voyo