Čokoládová torta. Neuveríte, ale potrebujete len dve ingrediencie

Čokoládová torta
Zdroj: YouTube

Neveríte, že sa to dá?

Tak takúto tortu zvládne aj veľmi nešikovná kuchárka ľavou zadnou. A čo je na to ešte úžasné? Neuveríte, ale tento čokoládový dezert sa skladá len z dvoch surovín. Potrebujete len vajcia a čokoládu. Neveríte, tak ju určite vyskúšajte.

Pozrite si videorecept:


Na čokoládovú tortu (Gâteau au Chocolat) potrebujeme:

3 vajcia

2 čokolády (165 gramov)

Postup:

Prvé prídu na rad vajcia - oddeľte žĺtky a bielky a oboje dajte do oddelených misiek. Misa na bielky by mala byť väčšia ako nádoba na žĺtky.

Bielky dajte do chladničky, aby pred samotným pečením trochu stuhli. Rúru predhrejte na 170 stupňov Celzia. Čokoládu rozlámte na menšie kúsky a nahádžte do ďalšej misy.

Potom čokoládu rozohrejte nad parou z vriacej vody a nechajte ju úplne rozpustiť. Medzitým vytiahnite bielky z chladničky a vyšľahajte ich do hutného snehu.

Rozpustenú čokoládu nechajte trocha vychladnúť, pridajte k nej tri žĺtky a metličkou je zašľahajte do jednej súvislej hmoty. Po častiach do zmesi pridávajte sneh z bielkov a starostlivo ho vmiešavajte.

Vytvorte zo sklenenej misky a papiera na pečenie asi 15 centimetrov širokú formu na tortu a vlejte do nej pripravené cesto. Formu dáme na plech a pečieme v rúre pri 170 stupňoch 30 až 40 minút.

Po vytiahnutí z rúry nechajte tortu vychladnúť a môžete ju poprášiť ešte práškovým cukrom.



BRATISLAVA/YouTube
Voyo

Sledujte Televízne noviny vo full HD a bez reklám na Voyo

NAJČÍTANEJŠIE ČLÁNKY

Sledujte kanál spravodajstva Markízy

K téme My ženy

Dôležité udalosti