Protizápalové účinky môžu znížiť rast rakoviny buniek.
Nové výsledky výskumu ukázali, že ženy s rakovinou prsníka majú nižšiu pravdepodobnosť úmrtia, keď budú jesť ryby. Tie majú totiž protizápalové účinky. Americkí vedci, ktorí sledovali 1400 chorých žien zistili, že tie, ktoré jedli veľa rýb mali takmer o tretinu nižšiu pravdepodobnosť, že zomrú predčasne.
Výsledky, ktoré uverejnili v časopise Cancer ukazujú, že ženy, ktoré konzumovali čerstvého tuniaka mali o 29 percent nižšie riziko úmrtia z akejkoľvek príčiny, v porovnaní s tými, ktoré ho nikdy nejedli.
Tie, ktoré jedli iné druhy pečených rýb, mali riziko nižšie o 25 percent. Polynenasýtené mastné kyseliny v rybách majú protizápalové účinky a môžu tak znížiť rast rakovinotvorných buniek. Okrem toho pomáhajú aj postupne znižovať zlý cholesterol.
BRATISLAVA/kacs
Sledujte Televízne noviny vo full HD a bez reklám na Voyo