Toto je 8 večerných maškŕt, z ktorých nepriberiete

Ovocie a zelenina - ilustračná snímka.
Zdroj: shuterstock.com

Aj zdravá zelenina či ovocie dokážu chutne nahradiť všetky nezdravé potraviny. Stačí vedieť, ako na to.

Večerné pojedanie sladkostí alebo orieškov dokáže za pár mesiacov pridať vašej postave aj niekoľko kíl navyše. Ak sa neviete vzdať tohto zlozvyku, nahraďte sladké čokolády a presolené chipsy zdravšími alternatívami, ktoré vám na kilách určite nepridajú.

Chipsy zo sušených jabĺk

Najskôr jablká nakrájame na tenké plátky, tie potom stačí poukladať na plech a posypať škoricou. Dáme piecť na 15 minút pri 200 stupňoch, potom rúru vypneme a necháme ich v nej sušiť aspoň 4 hodiny.

Opečený karfiol

Ako prvé karfiol porozdeľujeme na menšie ružičky a dáme variť na 5 minút do vriacej vody. Potom ho poukladáme na plech, posypeme soľou, červenou paprikou a trochou korenia. Dáme piecť na 10 minút pri teplote 200 stupňov.

Cukina so syrom

Cukinu nakrájame na rovnako hrubé kolieska, ktoré potrieme olejom. Na panvici opečieme plátky do zlatista z oboch strán. Potom ich posypeme strúhaným tvrdým syrom, polejeme trochou paradajkového pretlaku a vložíme do rúry na 10 minút zapiecť.

Zdroj: Shutterstock.com

Chrumkavý cícer

Cícer najskôr uvaríme. Potom ho rozložíme na plech vystlaný papierom na pečenie a posolíme. Dáme ho piecť pri teplote 180 °C na približne 30 minút. Počas pečenia ho občas premiešame.

Chrumkavý banán s medom

Banán pokrájame na menšie kolieska, posypeme trochou škorice a pokvapkáme medom. Dáme ho na vopred rozohriatu panvicu a opekáme z každej strany 1 minútu.

Paradajky s mozzarellou

Paradajky pokrájame na kolieska a poukladáme ich na plech. Na každý plátok položíme kúsok mozzarelly a na kúsky pokrájanú bazalku. Okoreníme a dáme na 15 minút zapiecť do rúry.

Zdroj: čitateľka Zuzana Nosková

Chrumkavá mrkva

Mrkvu nakrájame na tenké pásiky a dáme do vriacej vody na 10 minút variť. Potom ju dáme na plech, pokvapkáme trochou oleja, osolíme, okoreníme a posypeme petržlenovou vňaťou. Dáme piecť na 20 minút pri teplote 200 stupňov.

Jablko s arašidovým maslom

Jabĺčka si pokrájame na mesiačiky. Potom na ne natrieme tenkú vrstvu kvalitného arašidového masla, posypeme ovsenými vločkami a polejeme kvalitnou vysokopercentnou čokoládou.

BRATISLAVA/KamzaKrasou.sk
Voyo

Sledujte Televízne noviny vo full HD a bez reklám na Voyo

NAJČÍTANEJŠIE ČLÁNKY

Sledujte kanál spravodajstva Markízy

K téme My ženy

Dôležité udalosti