Keďže obsahujú len dve zložky, je vhodná aj pre vegánov.
Po cheesecaku z troch ingrediencií prichádza ďalší hit internetu. Minimalistický recept na palacinky. Stačí vám na ne minerálna voda a hladká múka. Ide o verziu tenučkej francúzskej palacinky zo stránky fitness receptov od Kateriny Petrovskej. Keďže obsahuje len dve zložky, je vhodná aj pre vegánov. Píše Daily Mail.
Ale sú takéto palacinky skutočne také dobré ako tie z mlieka a vajíčkami? Alebo chuťovo zaostávajú?
Recept vyskúšala redaktorka portálu Daily Mail Joanne Gould. Vodu a múku zmiešala, vypracovala cesto, ale prvá palacinka jej veľmi nevyšla. Akonáhle ho naliala na panvicu, objavili sa v ňom hrčky, ktoré v miske nevidela, pretože ich maskovali bublinky z minerálky.
Cesto je tuhšie ako pri klasických palacinkách, a tak sa palacinka pečie trošku dlhšie. Po takých troch minútach bola pripravená na obrátenie. "Nedali sa mi upiecť dozlatista ako tie klasické, ale chuťovo boli dobré.
RECEPT NA NÍZKOKALORICKÉ PALACINKY:
Suroviny: 2 šálky hladkej múky, 2 šálky minerálnej vody, štipka soli
Postup: Zmiešajte ingrediencie a vypracujte cesto. Na vyhriatu panvicu nalejte za naberačku cesta a trochu nakláňajte ju tak, aby sa rozlialo do všetkých strán. Palacinka bude tenučká a jemná. Po minúte ju otočte a opečte z druhej strany.
Sledujte Televízne noviny vo full HD a bez reklám na Voyo