Správna teplota i vlhkosť. Pestovatelia prezradili, aké podmienky sú pre skladovanie zemiakov najlepšie

Televízne noviny Markíza, správy pre celé Slovensko.

Dobrá pivnica je zárukou toho, že vám zemiaky dlho vydržia. Najmä v panelákoch sú za pár dní mäkké a začínajú klíčiť. Veľkopestovatelia majú vlastné recepty, ako docieliť ich čerstvosť aj po niekoľkých mesiacoch skladovania.

V Liptovskej Tepličke zasa gazdovia chránia svoje pivničky, ktoré pripomínajú hobitie domy a do dedičstva ich dostane iba to najlepšie dieťa.

Prečítajte si tiež:

Pre uskladnenie zemiakov je dôležitá teplota aj vlhkosť. Práve tá môže vo vyšších koncentráciách spôsobiť, že sa zemiaky orosia a začnú hniť. Naopak, ak je vlhkosť v pivnici nízka, zemiaky sa môžu vysušiť.

Liptovská Teplička je budovaním ideálnych pivníc na skladovanie zemiakov povestná. Vyhĺbili ich do vápencového podložia. Zachovávajú si po celý rok rovnakú teplotu a vlhkosť. 

Viac sa dozviete v priloženej reportáži vyššie.

Práve sa číta

Voyo

Sledujte Televízne noviny vo full HD a bez reklám na Voyo

NAJČÍTANEJŠIE ČLÁNKY

Sledujte kanál spravodajstva Markízy

K téme Poľnohospodárstvo

Dôležité udalosti