Rebríček zostavili z hodnotení takmer 3000 respondentov.
Online portál, ktorý sa zaoberá tradičnými jedlami rôznych krajín, si posvietil aj na slovenské.
Najmenej zabodovala smotanová nátierka. Za delikatesu nepovažujú respondenti ani klasiku ako treska, strapačky, kokosové ježe či karbonátky.
Hodnotiť na medzinárodnej stránke však nemohli lokálpatrioti, aby bol výsledok objektívnejší. Za zlú recenziu jedál preto zrejme môžu najmä zahraniční konzumenti.
„Nepoznajú slovenskú kuchyňu. Rôzne naše tradičné alebo prevzaté jedlá sú buď aromatické alebo kyslasté,“ uviedol šéfkuchár Marek Mrúz.
Aj majiteľ jedálne si však všimol, že niektoré jedlá obľúbené nie sú.
„Keď máme rezance s džemom, tak to je také menej obľúbené už aj u staršej generácie,“ dodal Mrúz.
Sledujte Televízne noviny vo full HD a bez reklám na Voyo