Za svoj nápad si vraj dokonca vyslúžili aj pochvalu od mäsiara.
Na prvý pohľad to vyzerá ako klasické mäsiarstvo alebo predajňa lahôdok. Mäso by ste tu ale hľadali márne.
Všetky produkty, ktoré sú na pultoch a sú na nerozoznanie od tradičných jaterníc, šuniek, či tlačeniek, tu vyrábajú výlučne z rastlinných alternatív.
„Už nejakú dobu som sa stravovala vegánsky, aj doma som tak varila. Páčila sa nám predstava, že by sme si mohli ísť do nejakého obchodu kúpiť čerstvé rastlinné alternatívy,“ opisuje majiteľka vegánskeho mäsiarstva Diana Kahleová jednu z motivácií, prečo sa rozhodli začať s týmto konceptom.
Majitelia vegánskeho mäsiarstva využívajú lokálne suroviny a navyše dbajú aj na ekologické balenie.
Osemdesiat percent výrobkov balia do papiera ako v klasickom mäsiarstve, zvyšok do vratných sklenených nádob.
Hovoria, že bolo náročné vytvoriť receptúry rastlinných alternatív tak, aby sa čo najviac podobali originálnym mäsovým výrobkom.
„Vymýšľali sme ich rok predtým, ako sme otvorili,“ doplnil spolumajiteľ vegánskeho mäsiarstva Dávid Hůlka.
Do budúcna by chceli prísť aj na recept na vegánsku slaninu.
„Reakcie ľudí sú pozitívnejšie, než sme si mysleli. Stáva sa, že sem príde niekto, kto je trošku skeptickejší, ale stále dostatočne otvorený na to, aby tie veci ochutnal. Napokon vždy odchádza spokojný,“ tvrdí majiteľka.
Ako obaja hovoria, nie je to len obchod, ale aj životný štýl. K vegánstvu však nikoho nenútia. Tvrdia, že ich cieľom je osviežiť jedálniček zákazníkov.
Sledujte Televízne noviny vo full HD a bez reklám na Voyo