Gastro šou Na nože je späť na Markíze. V časti jesennej sezóny prekvapilo divákov historicky najlepšie hodnotenie šéfkuchára Martina Nováka.
Šéfkuchár si myslí, že aj v tejto sérii sa mu podarilo dodať novú energiu a to je pre neho najpodstatnejšie.
„Stále sú podniky, kde to flákajú, čo sa týka poriadku a čistoty. Myslím si, že to je slabina slovenského gastra,“ hovorí a dodáva, že problémom je často aj správne uskladňovanie potravín a ako s nimi zaobchádzať.
Martin a mnoho jeho kolegov si myslí, že problém mnohých reštaurácií spočíva v nedostatku personálu.
„Je to práca, kde človek trávi veľa času, je psychicky aj fyzicky náročná a zároveň slabo ohodnotená,“ hovorí.
On sám ako šéfkuchár to má často ťažké. Stáva sa, že hneď po vstupe do reštaurácie a zacítení vône už vie, aké jedlo sa tam podáva.
„V reštauráciách jedávam veľmi málo, keď tak sa chodievam najesť ku kamarátom, rôznym šéfkuchárom, kde viem, že je to super,“ hovorí.
Sledujte Televízne noviny vo full HD a bez reklám na Voyo