Oslávili 100. narodeniny: Prezradili recept na dlhovekosť, kľúčom je nečakaná potravina

Televízne noviny Markíza, správy pre celé Slovensko.

Ursula a Erwin z Ontária si užívajú kúpele, liečivú vodu a slovenské špeciality.

Z Kanady k nám lietajú kvôli liečivej vode, ale aj ľuďom, ktorých si obľúbili. Ursula a Erwin z Ontária oslávili v slovenských kúpeľoch sté narodeniny.

Do Dudiniec sa ako skupina vracajú pravidelne, preto ich vítajú ako starých priateľov. Teraz im pripravili aj narodeninovú oslavu.

On sem zavítal už jedenástykrát, ona dokonca dvanásty.

„Pripravili sme pre nich malú neformálnu oslavu, pretože chceme si to s nimi užiť, tento špeciálny deň,“ uviedla marketingová manažérka kúpeľov Andrea Petrušová.

„Spokojný som tu so všetkým, je tu príjemná atmosféra aj ľudia, preto sa sem stále vraciam,“ hovorí oslávenec z Kanady Erwin Karl Burdt.

„Páči sa mi liečebná starostlivosť, priateľskí ľudia, ale aj chutné jedlo,“ pritakáva oslávenkyňa Ursula Mellita Gerbes.

Prečítajte si tiež:

Trojtýždňový pobyt si zakaždým vychutnávajú s úsmevom, humorom a s vďakou za každý deň.

„V Kanade neexistujú takéto kúpele. Tam máme kúpele, ale len beauty – v oblasti krásy. Medical kúpele v Kanade nie sú,“ hovorí Marta Glass, sprievodkyňa klientov z Kanady.

Hoci obaja pôsobia oveľa mladšie, dlhý let z Kanady ich vždy riadne unaví.

„Snažíme sa seniorom ponúknuť letenku v premium triede, takže tých deväť hodín sú v pohodlnej polohe. Letíme nonstop do Viedne,“ hovorí sprievodkyňa.

Spýtali sme sa vedúcej fyzioterapeutky Martiny Kasalovej, v akej kondícii sú na svoj vek.

„Veľmi dobrej, môžu nám ísť príkladom. Sú snaživí, chcú cvičiť, chcú absolvovať všetko,“ hovorí fyzioterapeutka.

Prečítajte si tiež:

Prezradili recept na dlhovekosť

Zaujímalo nás, aký je ich recept na dlhovekosť.

„Snažím sa udržiavať si váhu, neprejedať sa, dávať si pozor na sladkosti. Ale dobré jedlo si rád vychutnám,“ hovorí Burdt.

„Na prvom mieste je Boh, ktorý na mňa dáva pozor. A už dlhé roky si vychutnávam po obede pohár červeného vína a kúsok horkej čokolády,“ hovorí Gebers.

„Vaše pivo je dosť dobré, chutí mi, ale radšej mám tmavé,“ hodnotí zlatistý mok Kanaďan.

„Majú veľmi radi naše slovenské špeciality, ktoré sa kombinujú s pohárikom v ruke alebo štamperlíkom. A ten druhý pohárik ich spraví pekne ružovými,“ vysvetľuje sprievodkyňa.

V Kanade stále šoférujú, Erwin si s chuťou zapláva, nakúpi a postará sa o dom. A – ako s úsmevom dodáva jeho sprievodkyňa – má aj priateľku.

„Užíva si svoj život teraz tak, ako pravdepodobne nikdy predtým nedokázal,“ hovorí sprievodkyňa.

Za sebou majú stovku, pred sebou však stále nové plány. Do kúpeľov sa chcú vrátiť znova – a to už na jar, v apríli.

Viac sa dozviete v priloženej reportáži vyššie.

Práve sa číta

Voyo

Sledujte Televízne noviny vo full HD a bez reklám na Voyo

NAJČÍTANEJŠIE ČLÁNKY

Sledujte kanál spravodajstva Markízy

K téme Zaujímavosti

Dôležité udalosti