Zahraničné

Gastronomické „vychytávky" zo sveta, ktoré ste ešte nejedli

REUTERS_japan-sushi_art_1617web_jpg_bez_watermarku_1.jpg

Čo by ste povedali na čokoládovo jelení párok?

Poznáte súťaž o klobáskového kráľa? Austrálčania ju berú veľmi vážne. Každoročne tam totiž usporadúvajú majstrovstvá sveta o najchutnejší párok. Tentoraz sa z prvenstva radoval kuchár a jeho čokoládovo jelení párok.

Mohlo by sa zdať, že varenie párkov či klobás, nie je zložitá záležitosť. Lenže v prípade, že chcete pripraviť niečo výnimočné, musíte do mäsa pridať niečo špeciálne. O víťazovi rozhoduje odborná porota.


Fantázii sa medze nekladú. Niektorí súťažiaci do zmesi pridávajú napríklad portské, cesnak alebo dokonca cukor. Dôležitá je však iná vec. Nikdy do párku nepichať!

Aj v krajine vychádzajúceho slnka povýšili jedlo na umenie. Obyčajné suši je na nepoznanie. Nielen chuťou, ale najmä dizajnom. Umelkyňa z nich vytvára skutočné portréty. Dokonca si otvorila školu suši. Záujem je obrovský.


BRATISLAVA/TV Markíza
Voyo

Sledujte Televízne noviny vo full HD a bez reklám na Voyo

NAJČÍTANEJŠIE ČLÁNKY

Sledujte kanál spravodajstva Markízy

Dôležité udalosti