Kto by nemal jesť instantné polievky a rezance

Čínske rezance - ilustračná snímka.
Zdroj: shuterstock.com

Instantné rezance, známe z orientálnej kuchyne, sú aj u nás mimoriadne populárne. Sú lacné, chutné a nenáročné na prípravu.

Máte radi instantné polievky či cestoviny, ktoré si jednoducho zalejete horúcou vodou a sú hotové? V tom prípade vás nepotešíme. Experti na výživu ich pridali na čierny zoznam. Vedú podľa nich k cukrovke a srdcovocievnym chorobám.

Instantné rezance, známe z orientálnej kuchyne, sú aj u nás mimoriadne populárne. Sú lacné, chutné a nenáročné na prípravu.

Rezance dostanete kúpiť všade na svete a nech ste kdekoľvek, chutia rovnako, čo je skvelé. Voňajú síce úžasne, ale zdravé rozhodne nie sú.

Ak vás trápi vysoký krvný tlak, máte nábeh na cukrovku alebo zvýšenú hladinu tukov v krvi, instantné potraviny by ste si určite mali odpustiť

Jednoducho povedané - ak vás trápi vysoký krvný tlak, máte nábeh na cukrovku alebo zvýšenú hladinu tukov v krvi, instantné potraviny by ste si podľa lekárov určite mali odpustiť.

Uškodiť však môžu aj zdravému organizmu - a to v prípade, že si ich doprajete častejšie ako dva razy za týždeň.

„V skutočnosti to nie je žiadna lahôdka, ale niekedy nemáme na výber, pretože je to veľmi dostupné jedlo," tvrdí obyvateľka Soulu.

Asi vás neprekvapí, že najviac instantných cestovín sa zje v Ázii. V tamojších supermarketoch majú pre rezance vyhradené celé oddelenia a kúpite ich všade - v knižnici, na kúpalisku aj v internetovej kaviarni.

Napríklad Číňania zjedia za rok asi 46 miliárd porcií. Experti na zdravú výživu si dali záväzok, že toto číslo výrazne znížia.


SOUL/TV Markíza
Voyo

Sledujte Televízne noviny vo full HD a bez reklám na Voyo

NAJČÍTANEJŠIE ČLÁNKY

Sledujte kanál spravodajstva Markízy

K téme My ženy

Dôležité udalosti