Ako správne konzumovať žltý melón, mlieko či maliny? Prečítajte si rady odborníkov, aby ste sa vyhli komplikáciám.
Otrava jedlom. Nič príjemné. Portál HuffingtonPost.com zverejnil zoznam piatich potravín, ktoré môžu byť pri zlom zaobchádzaní pre človeka nebezpečné. Riskujeme bolesti hlavy a žalúdočné problémy. A to pri potravinách, na ktoré by ste to vôbec nepovedali.
Klíčky
Vegetariáni a vegáni zrejme zostanú prekvapení, ale odborníci radia, aby sme sa klíčkom radšej úplne vyhýbali. Keďže rastú v teplých a vlhkých podmienkach, sú ideálnou živnou pôdou pre mnohé baktérie. Hoci sú chutné a dokážu zasýtiť, ich príjem by sme mali obmedziť. A pred konzumáciou dobre poumývať.
Žltý melón Cantaloupe
Patria k najpostrekovanejším druhom ovocia a zeleniny. Keď ich kôru pred rozkrájaním a jedením poriadne neumyjeme, chemikáliu dostávame priamo dovnútra čepeľou noža.
Nepasterizované mlieko
Je niečo ako surové mäso. Odborníci ho neodporúčajú. Do tela sa nám tak dostáva veľa baktérii a mikroorganizmov. Názory na pitie mlieka vôbec, sa rôznia. V tomto prípade je asi dobré držať sa hesla, že všetkého veľa škodí.
Tuniak z konzervy
Kde ho skladujete, keď ho prinesiete domov z obchodu? Len tak v poličke? Alebo v chladničke? Druhá možnosť je tá správna. Tuniak v konzerve pod vplyvom tepla uvoľňuje látku, ktorú majú v sebe všetky morské živočíchy a tá môže spôsobiť silné bolesti hlavy.
Čučoriedky, jahody, maliny
Farebné a chutné. Keď ich však dobre neumyjete, riskujete žalúdočné problémy. Pozor, umývať by sme mali aj zmrazené bobule.
Sledujte Televízne noviny vo full HD a bez reklám na Voyo