Ak máte možnosť vybrať si, voľte tmavú čokoládu pred mliečnou.Tá má pozitívne účinky na zdravie.
Čokoláda. Jemná, zmyselná a tmavá. Sladké potešenie, ktoré miluje mnoho z nás. Čokoládu dnes nájdeme v príchutiach, na aké si len spomenieme. Každý z nás má svoju obľúbenú kombináciu, ktorej naše chuťové bunky zaručene ,,podľahnú".
Vedeli ste, že čokoláda má priaznivé účinky na naše zdravie v prípade, že si ju viete dopriať v rozumnom množstve? Prospešné účinky čokolády však neprisudzujte každej čokoláde, ktorú ponúkajú obchody. V prípade, že máte možnosť vybrať si, voľte práve tmavú čokoládu pred mliečnou, pretože práve tá má pozitívne účinky na naše zdravie.
Čokoláda, čokoláda a zase samá čokoláda
Kvalitu čokolády určuje predovšetkým podiel kakaa a obsiahnuté antioxidanty. Kvalitná tmavá čokoláda by mala obsahovať približne 70-percentný podiel pravého kakaa.
Treba podotknúť, že biela čokoláda nemá na naše zdravie žiadne prospešné účinky, preto je vhodná iba na ,,hriešne maškrtenie".
Upokojuje nervy, je dobrá na sústredenie
Kakao v čokoláde obsahuje tryptofan, ktorý zvyšuje hladinu hormónu serotonínu. Ideálnym spoločníkom vo chvíľach, v ktorých potrebujete pozitívne myslenie, je vhodná práve čokoláda.
V prípade, že sa potrebujete sústrediť, vyskúšajte čokoládu. Je totiž zdrojom horčíka. Ten priaznivo pôsobí najmä na funkcie mozgu, ktorý ho núti prekrvovať, a tým sa zlepšuje jeho činnosť.
Je tiež bohatá na draslík, fosfor, vitamíny A, B, E, proteíny a flavonoidy, ktoré pôsobia na redukciu zrazenín v krvi.
Je vhodnou doplnkovou stravou pri vytrvalostných športoch, pretože má vysoký kalorický obsah.
Sledujte Televízne noviny vo full HD a bez reklám na Voyo