Azda najväčším strašiakom je biely cukor. Pre niekoho zabijak kávy zvyknú nahrádzať umelými sladidlami či medom. Cukry pritom naozaj potrebujeme.
Teplé a voňavé biele rožky. V snahe žiť čo najzdravšie ich v potravinách mnohí obchádzajú. Zrejme je to však chyba. Podľa odborníčky na zdravú výživu je biele pečivo v primeranom množstve zdravé a deťom do troch rokov odporúča jesť výlučne len takýto druh pečiva.
Množstvo chlebov sa len „tvári", že sú celozrnné a teda zdravšie. Prifarbujú ich však napríklad karamelom. Ak chceme nájsť naozaj celozrnný chlieb, na jeho obale musí byť údaj, že obsahuje 80 percent obilnín.
Ďalší mýtus sa ukrýva v mlieku. Niektorí ho nepijú z presvedčenia, že zahlieňuje organizmus a v obchodoch ho vraj riedia vodou. Odborníčka opäť upozorňuje, že to nie je pravda.
Mlieko je významným zdrojom bielkovín, vápnika a vitamínov. Kravské mlieko si môžete zaobstarať pohodlne z „mliekomatu".
Azda najväčším strašiakom je biely cukor. Pre niekoho zabijak kávy zvyknú nahrádzať umelými sladidlami či medom. Cukry v primeranom množstve pritom človek potrebuje. Konkrétne práve cukry by mali denne tvoriť 10 percent z celkového energetického príjmu.
Čokoľvek zjeme, musí vyvážiť pohyb, inak sú hocijaké pestré jedálničky úplne zbytočné. Viac o tom, ako potraviny vedia ovplyvniť naše zdravie sa dozviete z nasledujúcej reportáži.
Sledujte Televízne noviny vo full HD a bez reklám na Voyo