PR článok.
Keď sa povedia Vianoce, prvé, čo sa väčšine z nás vybaví, je omamná vôňa vianočných zákuskov. Kto by sa netešil na voňavé, za čerstva z rúry vytiahnuté vanilkové rožky, linecké koláče alebo medovníky? Čo ale upiecť našim milovaným aj niečo menej tradičné? Ak chcete tento rok prekvapiť svojich blízkych niečím novým, vyskúšajte recepty, ktoré Vám prináša Hera Maslová príchuť.
A ďalšie inšpirácie na vianočné recepty nájdete na www.peceniejeradost.sk.
Vianočný Red velvet cupcake
(12 ks väčších zákuskov)
Suroviny:
250 g hladkej múky
½ lyžičky soli
15 g kvalitného kakaa
120 g Hera Maslová príchuť
140 g krupicového cukru
2 veľké vajcia
240 ml cmaru
1 lyžica červeného gélového potravinárskeho farbiva
1 lyžička bieleho vínneho octu
1 lyžička jedlej sódy
Krém:
120 g Hera Maslová príchuť
220 g smotanového syra
200 g práškového cukru
1 lyžička vanilkového extraktu
1 menšia čajová lyžička zeleného gélového potravinárskeho farbiva
Postup:
Rúru si predhrejeme na 180 °C a plech na muffiny vyložíme papierovými košíčkami.
Do veľkej misy si preosejeme múku, kakao a soľ a odložíme nabok. Medzitým si vyšľaháme Hera Maslová príchuť s cukrom do svetlej nadýchanej peny a zašľaháme dve vajcia, vždy jedno po druhom. V miske si zľahka premiešame cmar s farbivom. Do zmesi s Hera Maslová príchuť začneme zašľahávať zmes s múkou a zmes s cmarom. Pridáme teda tretinu múčnej zmesi a polovicu zafarbeného cmaru a miešame, potom pokračujeme rovnako - pridáme ďalšiu tretinu múčnej zmesi a všetok cmar. Ako posledná príde na rad posledná časť múčnej zmesi. Šľaháme, pokiaľ nie je cesto hladké a lesklé ako zamat. Do malého pohárika nalejeme ocot a pridáme sódu. Len čo začne zmes veľmi peniť, preložíme ju do pripraveného cesta a naposledy poriadne premiešame. Cesto položíme do formy a pečieme približne 20 minút alebo pokiaľ nevyberieme špajdľu z cesta suchú. Po upečení necháme vychladnúť.
Krém si pripravíme jednoduchým vyšľahaním Hera Maslová príchuť a zvyšných ingrediencií. Do krému opatrne pridáme zelené farbivo - vždy v malých dávkach až do dosiahnutia nami požadovanej farby.
Zákusky zdobíme cukrárskym vreckom. Posypeme hviezdičkami či inými vianočnými cukrárskymi ozdobami a necháme vychladnúť minimálne 2 hodiny v chladničke, aby krém krásne stuhol.
Čokoládové hľuzovky
200 g smotany na šľahanie
500 g čokolády
100 g tuku Hera Maslová príchuť
200 g kakaa
Smotanu spoločne s kakaom privedieme k varu a necháme cca 1 minútu prevariť. Potom odstavíme z ohňa a po vychladnutí pridáme do ešte teplej zmesi nadrvenú čokoládu a tuk Hera Maslová príchuť. Dobre spojíme a dáme vychladnúť do druhého dňa.
Z vychladnutej zmesi potom tvarujeme guľky, ktoré obaľujeme v kakau. Na jednotlivé guľky môžeme vidličkou vytvoriť ľahký vzor.
Sledujte Televízne noviny vo full HD a bez reklám na Voyo