V zozname nájdete aj propolis, granátové jablko, či čučoriedky a maliny.
Dnes vám prinášame druhú časť potravín, ktoré vám pomôžu naštartovať imunitu v čase, kedy je oslabená a telo môže byť náchylné na rôzne vírusové ochorenia.
V rámci ochrany svojho organizmu je dôležitá najmä prevencia, ktorá znamená, že je potrebné starať sa o naše zdravie neustále, teda nielen v čase chrípkových a iných vírusových ochorení.
V dnešnej časti si predstavíme niekoľko ďalších potravín, ktoré dokážu našu imunitu naštartovať a posilniť.
Granátové jablko
Granátové jablko dokáže blahodarne pôsobiť na náš organizmus vďaka obsiahnutým vitamínom z radu B, E, C. Obsahuje však aj mnohé iné látky ako fosfor, železo či zinok. Má antioxidačné účinky, dokáže regulovať krvný tlak, a to najdôležitejšie, nabudiť imunitný systém.
Tekvicové semienka
Semienka sú zdrojom horčíka a zinku. Majú vysoký obsah tukov, čím sú vhodné pre posilnenie zníženej činnosti imunitného systému. Rovnako vám pomôžu v prípade, že potrebujete znížiť krvný tlak.
Broskyne
Máme ich radi takmer všetci. Majú vysoký obsah draslíka, no obsahujú aj horčík, fosfor či železo. Z radu vitamínov broskyne obsahujú vitamín A, C a E. Dokážu pomôcť pri znižovaní hmotnosti a rovnako aj pri posilnení imunitného systému.
Spirulina
Ďalšia z liečivých zelených rias, ktoré majú nevšedné liečivé účinky na náš organizmus. Je významným zdrojom živín a vitamínov, napríklad vitamínu A, B12 a E. Obsahuje minerálne látky, chlorofyl a veľký obsah antioxidantov.
Čučoriedky a maliny
Toto chutné ovocie obsahuje množstvo prospešných látok a vitamínov, napríklad vitamín C. Pomáhajú nám proti únave, zažívacích poruchách, zlepšujú ostrosť zraku či zvyšujú našu imunitu. Sirupy z tohto ovocia oceníte pri nachladnutí či virózach.
Propolis
Čoraz častejšie sa propolis dáva do spojitosti práve s imunitou. Obsahuje éterické oleje, vosky či flavonoidy, ktoré sú známe vďaka svojím antioxidačným účinkom. Propolis navyše dokáže urýchľovať hojenie, má antibiotické, antivirotické vlastnosti a mnohé iné.
Kurkuma
Táto exotická bylina, ktorá je známa najmä svojou výraznou intenzívnou farbou a chuťou, má antioxidačné, protizápalové a protirakovinové účinky. V kurkume je zastúpený aj vitamín C, B6 či minerálne látky.
Surové kravské mlieko
V surovom kravskom mlieku sú zachované všetky bielkoviny, plnohodnotné tuky, probiotické kultúry a vitamíny, ktoré sú potrebné pre podporu našej imunity. Pitie takéhoto mlieka je pre náš organizmus dôležité, a preto by sme si ho mali dopriať čo najčastejšie.
Sledujte Televízne noviny vo full HD a bez reklám na Voyo