Keď nemáte čas na zdĺhavé vypekanie, ale chcete urobiť radosť rodine.
Je veľa receptov, ktoré sú rýchle a jednoduché, ale vždy na ne potrebujete viac ako tri ingrediencie. V prípade tohto cheesecaku to tak nie je. Postačia vám tri vajíčka, tmavá alebo biela čokoláda a mascarpone. Okrem toho, že tento recept šetrí čas, je šetrný aj k vašej peňaženke.
Pozrite si videorecept ako na to.
Na japonský soufflé cheesecake potrebujete:
3 vajcia
120 gramov bielej čokolády
120 g mascarpone alebo krémového syra
Postup:
- do dvoch misiek rozbijeme vajíčka, oddelíme žĺtka od bielkov
- misku s bielkami vložíme do chladničky
- prehrejeme si rúru na 170 stupňov Celzia
- bielu čokoládu nalámame na kúsky do misky a rozpustíme nad parou
- medzitým si vyšľaháme bielka na sneh
- do rozpustenej čokolády pridáme krémový syr a premiešame. Potom primiešame žĺtka a postupne zľahka vmiešame sneh.
- misku na pečenie vyložíme papierom na pečenie a vlejeme hotovú zmes. Misku položíme na na plech, do ktorého napustíme horúcu vodu.
- pečieme na 170 stupňoch 15 minút.
- následne rúru vypneme a necháme dopiecť vrch ešte ďalších 15 minút.