Na prvý pohľad bola v poriadku, ibaže v nej niečo nefungovalo. V najnovšej časti kuchárskej šou Na nože zasahoval Martin Novák v jednej rimavskosobotskej reštaurácii.
V novej časti kuchárskej šou Na nože sa Martin Novák pustil do záchrany podniku na juhu Slovenska.
Kameňom úrazu tentoraz nebolo jedlo a jeho kvalita, ale medziľudské vzťahy, a tak nekompromisný šéfkuchár musel použiť aj svoje psychologické schopnosti.
„Nemyslím si, že v Rimavskej Sobote až tak veľmi zle varili, ani Maťo nakoniec nebol taký, že by mu to jedlo nechutilo,“ povedal na úvod režisér Dušan Domanský.
Dodáva, že problém tkvel v niečom inom. „Majiteľka si vymyslela reštauráciu, ktorá by mala ponúkať jedlá z jej ciest po svete. Napokon to skončilo tak, že ponúkali úplne bežné jedlá.“
Aj to prispievalo k napätiu v kolektíve, ktoré sa postupne stupňovalo. Podľa majiteľky viazla komunikácia medzi kuchyňou a obsluhou, no personál sa na problém pozeral inak.
„Majiteľka, ktorá je extrémne vyčerpaná a myslí si, že spasí celú reštauráciu a svet. Všetko bremeno si berie na svoje ramená,“ zhodnotil šéfkuchár Novák.
„Na druhej strane si myslím, že tu má ľudí, ktorých ak by vedela posunúť a namotivovať správnym smerom, boli by schopní makať,“ doplnil.
Neupriamil sa teda iba na jedlo, ale aj na ľudský faktor.
„Tu som sa zameral skôr na stmelenie tímu. Ukázal som kuchárovi, ktorý predtým nemal dobré vedenie, pár nových trikov, jedál,“ hovorí šéfkuchár s tým, že jeho najväčšou úlohou bolo priniesť do kolektívu novú energiu.
Sledujte Televízne noviny vo full HD a bez reklám na Voyo