V rámci Zeleného týždňa sa v Markíze celý týždeň venujeme ekológii. Medzi témami je aj svet potravín, a tak sme sa s odborníčkou na ekologický prístup Zuzanou Madajovou rozprávali o tom, ako sa dá nakupovať udržateľne, aby sme neškodili planéte.
Až deväť percent domácností vyhadzuje potraviny na dennej báze. Podľa odborníčky na ekologický prístup Zuzany Madajovej sa preto na nákup treba poriadne pripraviť.
„Potravinový odpad sa začína tvoriť ešte pred cestou na nákup,“ uviedla.
Dôležité je podľa nej naplánovať si, čo bude človek variť a skontrolovať, čo už má doma nakúpené. Vyzdvihla potrebu spraviť si nákupný zoznam a pridržiavať sa ho.
V neposlednom rade poznamenala, že človek by nemal ísť nakupovať hladný.
Udržateľnosti pomôže aj nosenie vlastných tašiek a nákup voľného ovocia a zeleniny, nie vopred baleného.
Sledujte Televízne noviny vo full HD a bez reklám na Voyo