Stmeľovanie národa medvedím gulášom nevonia každému. Časť hotelierov sa drží bokom, iní zvažujú a viacerí hovoria „Nie“. Niektorí sa obávajú, že by to znechutilo hostí.
Medvedie mäso na jedálnom lístku. Z ulovených šeliem ho už v Tatrách predávajú a o zákazníkov vraj núdzu nemajú.
Zatiaľ zareagovali iba reštaurácie. Envirorezort by chcel špecialitami z medveďa ľudí stmeľovať.
Informácie o počte medveďov, ktoré po guľke skončili v chladiacich boxoch, už Správa Tatranského národného parku netají. Prvýkrát sme sa dozvedeli, koľkokrát tasili zbrane.
„Odlovených je viacero medveďov, máme ich vyše desať, nielen v TANAP-e ale celkovo v kompetenčnom území zásahové ho tímu. A postupne pre tých, ktorí majú záujem o medvedie mäso, vybavujeme certifikáty,“ priblížil riaditeľ Správy Tatranského národného parku Peter Olexa.
Prvé eurá už zinkasovali, záujem prejavili aj tatranskí podnikatelia. Oslovili sme troch hotelierov, o ktorých vieme, že medvedie mäso nakúpili. Niektorí ho už ponúkajú, ďalší vyčkávajú, ale hovoriť o tom nechcú.
Štátny tajomník envirorezortu medvedie špeciality víta. „Ja si myslím, že nás to stmelí, keď si sadneme k dobrému obedu, tak sa môžeme len dobre porozprávať. Ja som to vždy kritizoval, čo robili za Budaja. Otrávili medveď a dali ho do kafilérie,“ vyhlásil štátny tajomník Ministerstva životného prostredia SR Filip Kuffa.
Stmeľovanie národa medvedím gulášom nevonia každému. Časť hotelierov sa drží bokom, iní zvažujú a viacerí hovoria „Nie“. Niektorí sa obávajú, že by to znechutilo hostí.
Sledujte Televízne noviny vo full HD a bez reklám na Voyo