Čo by ste povedali na klobásovú či cesnakovú zmrzlinu? Aj takýmito delikatesami sa môžete v lete osviežiť.
Za nevšednými zmrzlinami sme vycestovali k našim českým susedom. V Brne je podnik, ktorý ponúka aj príchute pre skutočných labužníkov.
Zvyknú ponúkať aj chlebovú, kôprovú či sviečkovú príchuť. Zmrzliny nevyrábajú na mieste, ale objednávajú ich od dodávateľky z českého mesta Mimoň.
„Ľudia ich chcú a prichádzajú cielene ochutnať len tieto zmrzliny,“ uviedla Kateřina Skupová zo Zmrzlinovej kavárny v Brne.
Klobásová zmrzlina voňala úplne ako údená klobása. Prvotný pocit bol veľmi zvláštny, lebo človek čaká sladkú chuť a dostane slanú, no chutila ako veľmi studená klobásová nátierka. Bolo v nej jasne cítiť pomletú klobásu.
Na cesnakovú treba mať naozaj odvahu. Bola tam cítiť smotana s cesnakom, ktorý bol veľmi výrazný. Zmrzlina s príchuťou olomouckých syrčekov je určená len pre odvážnych gurmánov.
Nášmu redaktorovi najviac chutila tekvicová. Bola sladká a príjemná. V budúcnosti plánuje zmrzlináreň zaradiť do ponuky aj tuniakovú príchuť.
Zmrzlinu v Piešťanoch si môžu dať aj tí, ktorí nevedia povedať prosím – stačí, že zavrtia chvostom.
Zmrzlinu pre psov v špeciálnej zmrzlinárni vyrábajú z delaktózovaného mlieka, keďže to psy vedia lepšie stráviť. Okrem toho obsahujú fruktózu a zahusťovadlo.
Sledujte Televízne noviny vo full HD a bez reklám na Voyo