Svetový deň čokolády sme strávili v prešovskej čokoládovni a pralinkárni. Ľudia si tam obľúbili aj netradičné chute

Televízne noviny Markíza, správy pre celé Slovensko.

Najlepším ukazovateľom nárastu ceny je horká čokoláda, obsahuje ho najviac.

Na Svetový deň čokolády sme sa boli pozrieť na to, aký je po nej dopyt v Prešove. Na jeseň a v zime tam tečie prúdom. V lete pomenej.

„Z pohľadu predaja a návštevnosti je najslabšie napriek tomu, že máme aj letnú ponuku a samotná čokoláda sa dá spracovať na studeno,“ zhodnotila Nika Vašut, čašníčka v prešovskej čokoládovni.

Dovážajú si tam belgickú čokoládu. Biela sa ohrieva na približne 40 stupňov, mliečna potrebuje aj 70.

Prečítajte si tiež:

​Museli dvíhať ceny

Najlepšie sa im predáva kombinácia malinového pyré a tvarohu, zaliata čokoládou podľa výberu. Obľúbená sú aj príchute ako včelí peľ alebo čili.

Čokoláda hrá hlavnú úlohu aj v prešovskej pralinkárni. Hoci sa u nich najčastejšie predáva horká čokoláda, aj tam sa však nájdu takí, ktorí obľubujú pikantné príchute. 

Zdraženie kakaa pocítili obe prevádzky. Najlepším ukazovateľom nárastu ceny je horká čokoláda, obsahuje ho najviac.

„Museli upraviť cenník, ale len tak, aby to bolo stále ľuďom dostupné,“ uviedla Vašut.

Viac sa dozviete v priloženej reportáži vyššie.

Práve sa číta

Voyo

Sledujte Televízne noviny vo full HD a bez reklám na Voyo

NAJČÍTANEJŠIE ČLÁNKY

Sledujte kanál spravodajstva Markízy

K téme Zaujímavosti

Dôležité udalosti