Samozber sa stal obľúbeným spôsobom, ako si zabezpečiť zásoby na zimu. Záujem každým rokom rastie.
Zo záhona rovno do pohára. Ak plánujete zavárať uhorky, tie najčerstvejšie si môžete nazbierať aj sami. Farmy po celom Slovensku spúšťajú samozbery – a ľudia to naplno využívajú.
Na poliach je rušno už od skorého rána. Desiatky ľudí sa sem vybrali namiesto sobotného upratovania alebo leňošenia.
„To je veľké potešenie nazbierať do prírody pekne zdravé uhorečky,“ hovorí pani, ktorá prišla na uhorky.
„Bude čo papkať. S mastným chlebom s mäskom a ja mäsko rada,“ dodáva ďalšia.
Aj si pochutia aj ušetria. Samozber sa stal obľúbeným spôsobom, ako si zabezpečiť zásoby na zimu. Záujem každým rokom rastie.
„Máme tu vysadených tritisíc plánt dve odrody. O nakladačky je ozaj veľký záujem všetci chcú zavárať. Dážď veľmi pomohol každý druhý deň oberáme pekne dorastajú,“ hovorí majiteľ uhorkovej plantáže Jozef Pinček.
Kto chce mať domáce, často neváha prísť aj z druhej strany okresu. Mnohí si odnášali plne vedrá. Každý má svoj osvedčený recept – s kôprom, chrenom či s cesnakom.
Kilo nakladačiek si môžete nazbierať za polovičnú cenu, ako by ste si ich kúpili v obchode. Sezóna nakladačiek potrvá do polovice septembra.
Sledujte Televízne noviny vo full HD a bez reklám na Voyo