Obdobie pandémie najväčší gastrofestival Slovenska zmenilo na nespoznanie.
V Komoči na juhu Slovenska takmer 100 družstiev pripravovalo jedlá od výmyslu sveta. A konala sa tam dokonca aj svadba.
„Máme tu špeciálny srnčí guláš. Verím, že budú mať také jazýčky ako aj my máme,“ prezradil František, ktorý spolu so svojím tímom porote ochutil guláš do jemnej štipľavosti.
„Tu dole na maďarskej zemi to musíme trošku, lebo musí to mať ten šmrnc,“ dodal.
Členovia poroty tvrdia, že práve v tom spočíva výzva. „Nie uvariť v kuchyni, kde máte všetko poruke a máte aj klimatizáciu, aj sporák,“ povedal Vojtech Artz.
„Tie jedlá sú naozaj pestré. Sú tu grilované veci, sú tu údené. Varia v klasických keramických nádobách ako naši prastarí rodičia,“ doplnil ho člen poroty Tomáš Maráz.
Obdobie pandémie najväčší gastrofestival Slovenska zmenilo na nespoznanie. Tibor Lukáč to však nevzdal, za čo sú mu ľudia vďační. Dnes tu privítal 92 tímov.
„Ja zase obdivujem tých ľudí, lebo bez nich by to nešlo, takže je príležitosť na to, aby som sa poďakoval každému jednému, kto k tomu prispel,“ hovorí organizátor Gastrofestivalu Lukáč.
Na gastrofestivale v Komoči vzniklo za 23 rokov nespočetné množstvo priateľstiev.
Sledujte Televízne noviny vo full HD a bez reklám na Voyo