Deviata najlepšia v Európe a 59. na svete. Pizza zo Slovenska z kuchyne šéfkuchára Andreu Enu uspela na prestížnej medzinárodnej súťaži.
Talian, žijúci na Slovensku, sa súťaže zúčastnil už tretí raz a tento rok aj s neuveriteľným výsledkom.
Prvý rok súťaženie sa šéfkuchárova pizza umiestnila na 47. mieste, minulý rok na 36. Tento rok súťažili s približne 300-tisíc pizzériami a dostali sa na deviatu priečku.
„Chodia anonymne, rezervujú si stôl, prídu, konzumujú, zaplatia a idú preč,“ Andrea opisuje fungovanie kritikov.
Talian bol taktiež vyhlásený za najlešieho „Pizza makera“ roka v Európe.
S kolegami bol pozvaný aj do Neapolu na vyhlásenie najlepších pizzérií na svete, kde sa dostali na 59. miesto.
Andrea si myslí, že jeho pizza nie je najlepšia na Slovensku, ale hovorí, že celok reštaurácie, suroviny, servis a čistota, zavážia v súťaži viac.
„Najlepšia pizzéria v Európe sa nenachádza v Taliansku, ale v Londýne. Samozrejme, majiteľ je Talian,“ hovorí šéfkuchár s úsmevom.
Sledujte Televízne noviny vo full HD a bez reklám na Voyo