Za obedy sme počas leta platili niekedy aj nad desať eur. Ukázali to štatistiky z takzvaných stravovacích kariet.
V lete sú ľudia vo všeobecnosti uvoľnenejší pri míňaní, čo sa ukazuje aj na stravovacích kartách. To, samozrejme, spôsobuje druhý efekt a reštaurácie počas letnej sezóny zdvihnú ceny.
Priemerná cena obedov na Slovensku presiahla 9,5 eura. Do tejto sumy sa však môže rátať aj prípadná káva či koláč. Tieto položky sa v štatistikách nedajú oddeliť.
Najšetrnejší sú obyvatelia Trenčianskeho kraja, kde na obed neminú ani osem eur. Zaujímavé je, že napríklad Banskobystričania sú rozšafnejší ako Bratislavčania. Najviac však na obedy míňajú v Košiciach, kde ceny za obedové menu neraz presiahnu desať eur.
Kuracie prsia na hubovo-špenátovom rizote s parmezánom. V centre Košíc sme našli toto obedové menu za 7,90. Vlani stálo o 50 centov menej. Ak máte chuť na polievku, priplatíte si 1,20 eur a s približne ďalším eurom musíte počítať pri donáške. Ceny obedov v Košiciach však mnohokrát presahujú 10 eur.
Sledujte Televízne noviny vo full HD a bez reklám na Voyo