Diváci Lukáša Hejlíka poznajú zo seriálov, filmov a z divadla. Český herec sa ale realizuje aj v úplne odlišnej sfére.
Pred niekoľkými rokmi sa rozhodol venovať gastronómii a stal sa z neho vychýrený foodbloger. Chodí po svete a odhaľuje zákulisia najvychýrenejších kaviarní a reštaurácií. Predtým, ako nejaké jedlo ochutná, vždy si ho odfotografuje.
Lukáš je dnes už vnímaný viac ako foodbloger, no stále stíha hrať v divadelných predstaveniach po celom Česku.
„Hral som v seriáli, ktorý mi pripadal ako nekonečný. Hovoril som si, že by som sa viac chcel venovať tomuto,“ spomína na začiatky foodblogovania.
Herec tvrdí, že na začiatku kariéry hodnotil podniky prísne.
„Bol som taký kat, ale nemal som dosah. Blogy mali šesť prečítaní a z toho som to čítal trikrát ja,“ hovorí so smiechom.
Lukáš pri foodblogovaní však vydržal. Navštívi prevádzku bez ohlásenia, zaplatí za seba a nie je ovplyvnený. Následne o skúsenosti napíše blog.
„Píšem o jednej ráno s gramatickými chybami. Je to stále veľký freestyle,“ priznáva herec.
Uvedomuje si, že za svoje blogy nesie zodpovednosť. Hovorí, že keď o nejakom podniku napíše, tak často dané miesto čakajú približne 3 nepríjemné dni, keď majú plno.
Sledujte Televízne noviny vo full HD a bez reklám na Voyo