Pán Hicks mal každý deň svoj rituál. Keď sa zrazu neukázal, šéfkuchár sa rozhodol preveriť jeho stav a našiel ho zraneného.
Často si ani neuvedomujeme, ako veľmi si nás všíma okolie. A teraz vám ukážeme príbeh o tom, aké dôležité to môže byť. Starčekovi na Floride zachránila všímavosť ľudí život.
Do tej istej reštaurácie chodieval pán Hicks každý boží deň dvakrát. Desať rokov si za tým istým stolom dával vždy na obed šálku omáčky s ryžou a k tomu sušienky. Na večeru to isté, bez sušienok.
„Podľa tohto zákazníka som si mohol nastaviť hodinky. Nevynechal ani jediný deň,“ hovorí šéfkuchár Danell Stallworth.
Až do tohto septembra, keď sa zrazu niekoľko dní neobjavil.
„Vtedy som vedel, že sa muselo stať niečo zlé,“ hovorí Stallworth.
Šéfkuchár, ktorý verného zákazníka za tie roky dobre poznal, sa obával najhoršieho. Pán Hicks mal tesne pred osemdesiatkou a býval sám vo vedľajšej štvrti. Stallworth odišiel z kuchyne uprostred zmeny a rozhodol sa ho pre istotu navštíviť.
„Klopal som na dvere, ale nikto neotváral. Už som sa chcel otočiť, keď som započul volanie o pomoc. Vylomil som dvere a pán Hicks ležal na zemi,“ spomína šéfkuchár.
Starčeka zobrali do nemocnice. Bol dehydrovaný a mal zlomené dve rebrá. Možno prežil iba vďaka šéfkuchárovi, ktorý si všimol, že nechodí do reštaurácie. Keď sa pán Hicks zotavil, presťahovali ho do malého domu hneď vedľa reštaurácie, aby ho mali pod dohľadom.
„Som rád, že ste späť, priateľu,“ vraví šéfkuchár.
Dnes je pán Hicks opäť verným zákazníkom. Za obľúbeným stolom si dáva dvakrát denne svoje jedlo. Nič sa nezmenilo, len nemusí tak ďaleko chodiť.
„Je to to najlepšie, čo sa mi mohlo stať,“ hovorí Charlie Hicks.
Sledujte Televízne noviny vo full HD a bez reklám na Voyo