Je z čerstvého mlieka, domácich produktov a vyrábaná s láskou.
Teraz vám ponúkneme tú najlepšiu zmrzlinu na svete. Je z čerstvého mlieka, domácich produktov a vyrábaná s láskou. Našli sme ju v talianskom San Gimignane, v známej zmrzlinárni Dondoli, ktorá už štvrtýkrát vyhrala na majstrovstvách sveta.
Majiteľom svetoznámej zmrzlinárne je Sergio Dondoli, na kvalitu svojej zmrzliny je mimoriadne hrdý. "Adoptovali sme si desať vzácnych kráv na farme. Keď vyrábame ovocnú zmrzlinu, tak používame ovocie čerstvé a vysokej kvality. Naša zmrzlináreň je zapísaná vo všetkých sprievodcoch na svete," hovorí Sergio Dondoli.
Vybrať si môžete, akú len chcete. Má ich štyridsať druhov. Na deväť dokonca má aj registrovanú značku. Čo takto zmrzlina z ružového grepfruitu s vínom? Alebo černicovú s levanduľou?"
Turisti sa za zmrzlinou idú potrhať, ale zdá sa, že aj tu platí, že doma nikto nie je prorokom.
"Ja som ju ochutnal, ale mne viac chutí tamtá vedľa nižšie, nie táto, ktorá povyhrávala tie všelijaké svetové tituly," hovorí jeden z domácich.
Do toskánskeho San Gimignana prichádzajú turisti hlavne kvôli nezameniteľnej stredovekej atmosfére. Mesto je celé opevnené a dovnútra sa dá dostať len cez jednu bránu. Čo si hneď všimnete, je množstvo veží. Tie si stavali bohaté rodiny. Bola len jedna podmienka. Aby veža nebola vyššia ako tá mestská.
Sledujte Televízne noviny vo full HD a bez reklám na Voyo