Ani jedno z 300 testovaní neodhalilo nebezpečné látky.
Možno si spomínate na nebezpečnú črevnú nákazu, ktorá v roku 2011 zabila 30 ľudí. Na listinu podozrivých sa ako prvé dostali španielske uhorky a ľudia sa im automaticky začali vyhýbať. Testy však o pár dní ukázali, že uhorky sú v tom nevinne. Podobný scenár sa zrejme opakuje i s marockými rajčinami.
Nebezpečné látky v rajčinách neodhalili ani v Česku ani vo Francúzsku. Na Slovensku sa testy nerobili.
I keď zákaz konzumovať cherry paradajky z Maroka stále trvá, spotrebiteľov výsledky testov predsa len trocha upokojili. Na rozdiel od pestovateľov, ktorých nahnevali.
„ Pestovateľ alebo dodávateľ má vždy právo sa ohradiť, takže aj producent v Maroku má právo sa obrátiť na Francúzsko, z akých dôvodov vyhlásilo tento výrobok za nebezpečný," Jozef Bíreš, riaditeľ Štátnej veterinárnej a potravinovej správy.
Sledujte Televízne noviny vo full HD a bez reklám na Voyo