A máte si z čoho vyberať. Patrí tam aj kráľovná kvetín.
Jedlé kvety pochádzajú zo starovekého Ríma a v gastronómii sa používajú už vyše 150 rokov. Ak si ich zo svojho detského jedálnička nepamätáte, nič sa nedeje. V špeciálne dopestovanej forme boli určené len pre vybranú spoločnosť. Dnes sa to však zmenilo.
Pochutnávať by sme si mali iba na takých, ktoré bezpečne poznáme a vieme, že nie sú jedovaté. Tiež nie sú vhodné rastliny rastúce pri cestách, či kvety z verejných parkov.
Jedlé sú aj levandule, ruže, fialky, či chryzantémy. Každý kvet má pritom inú chuť. Všetky sa však dajú využiť rovnako. No ale pozore, okrem iného by to mohla byť aj poriadne drahá záležitosť.
Sú tiež výborným zdrojom vitamínov a antioxidantov, a preto by sme si ich raz za čas dopriať mohli. Keď dodržíme aj základné pravidlo, môžeme sa tešiť na nový gurmánsky zážitok.
Ak vás téma zaujala, pozrite si reportáž z relácie Reflex, kde sa k nej vyjadril aj šéfkuchár Peter Rupčík.
Sledujte Televízne noviny vo full HD a bez reklám na Voyo