Kečup na poličke alebo v chladničke? Tu je odpoveď

kečup, paradajky, rajčiny
Zdroj: shuttertock.com

A čo horčica, džem a marmeláda? Kde ich skladujete vy a ako je to v súčasnosti vlastne správne?

Donedávna sme väčšinu dochucovadiel a korenín skladovali na policiach v kuchynskej linke alebo komore. Čoraz častejšie sa ale stretávame s výrobkami, ktoré majú na obale jasné pokyny. Aby sme ich uložili do chladničky. Kým vy máte kečup v skrinke, iní nad vami krútia hlavou, že prečo ho nemáte v chlade? Tak ako to vlastne je? Tu je odpoveď.

Kečup - Výrobky vždy prešli testami skladovateľnosti. Lenže dnes sa vyrábajú s menším obsahom cukru a soli, ktoré dopomáhajú k uchovaniu potravín. Takže pokiaľ výrobca udáva na obale, že máte kečup skladovať v chladničke, zo zdravotných dôvodov tak urobte. Ak to na obale uvedené nie je, pokojne si ho nechajte v skrinke. 

Zdroj: Shutterstock.com

Džem - Všeobecne platí, že pokiaľ si ho nechcete dať s plesňou, skladujte ho v chladničke.

Sójová omáčka - Ak obsahuje menej solí, mala by byť v chladničke. Ak nie, môže ostať aj na polici.

Marmeláda - Po otvorení ju nechajte rozhodne v chladničke. Najmä ak ide o domáci výrobok.

Marmite - je britská nátierka vyrábaná z extraktu kvasníc. Vzniká ako vedľajší produkt pri varení piva. Nie je potrebné dávať ju do chladničky.

Čatní - Prečítajte si radšej návod. Niektoré vydržia aj pri izbovej teplote. Ale ak ide o domáci produkt, tak patrí do chladničky.

Horčica - Tiež záleží na tom, kto ju vyrába. Suchšia horčica patrí do skrinky, tekutejšia do chladničky.

Arašidové maslo a nugátovo lieskovcová nátierka - nechajte ho pokojne v skrinke.


VEĽKÁ BRITÁNIA/ nt
Voyo

Sledujte Televízne noviny vo full HD a bez reklám na Voyo

NAJČÍTANEJŠIE ČLÁNKY

Sledujte kanál spravodajstva Markízy

K téme My ženy

Dôležité udalosti