Domáce

Prieskum ukázal, akú hydinu jedávame v reštauráciach

hydinariweb_jpg_bez_watermarku_1.jpg
Zdroj: TVMarkíza

Zaujíma vás čo jete? V reštaurácii vám informáciu o pôvode mäsa väčšinou neprinesú.

Aké mäso si prinesiete z obchodu, to je len na vás. Dôležité je dôkladne si prečítať etiketu. V reštaurácii vám však informáciu o pôvode vami objednaného mäsa väčšinou neprinesú. Zaujíma vás čo jete?

Prieskum ukázal, že len okolo 10 percent stravovacích zariadení a zariadení školského stravovania berie hydinu priamo od slovenských spracovateľov. Ostatné zariadenia vraj podľahli tlaku dodávateľov na prípravu jedla z lacného a najmä nekvalitného dovážaného hydinového mäsa.

Nikde však nie je napísané, že pôvodom slovenské mäso je kvalitnejšie než maďarské, české či poľské. „Vzhľadom na systém úradnej kontroly Európskej únie, musí byť mäso kontrolované na všetkých úrovniach, teda aj mäso iného ako slovenského pôvodu," reagoval Úrad verejného zdravotníctva.

Podobne ako pri výbere mäsa v obchode, kde si môžete prečítať odkiaľ pochádza, si niektoré reštaurácie zvykli písať pôvod mäsa aj do jedálneho lístka. Nemohlo by sa toto stať pravidlom?


BRATISLAVA/TVMarkíza
Voyo

Sledujte Televízne noviny vo full HD a bez reklám na Voyo

NAJČÍTANEJŠIE ČLÁNKY

Sledujte kanál spravodajstva Markízy

Dôležité udalosti