Vyzerá to ako mäso, no v skutočnosti to mäso nie je. Vyskúšali sme rozmraziť aj uvariť takzvané šťavnaté mäso. Výsledok je odpudivý.
Takzvané šťavnaté mäso v podstate mäso ani nie je, i keď tak vyzerá. V niektorých prípadoch obsahuje 30 až 50 percent vody. Hoci obchodné reťazce ešte pred dvoma rokmi sľubovali, že z pultov zmiznú, dodnes sa dajú kúpiť.
V nemenovanom supermarkete ich majú dokonca plné mraziace boxy. Únia hydinárov Slovenska to považuje za nečistú hru. Pokus redaktorky TV Markíza ukázal, ako sa rozmrazí pravé kuracie mäso, a ako to šťavnaté. Po rozmrazení kuracieho mäsa zostala voda, po šťavnatom rôsol. To znamená, že v mäse je chémia.
Pozrite si, aké čudo vznikná zo šťavnatého mäsa pri varení.
Sledujte Televízne noviny vo full HD a bez reklám na Voyo