Najnovší prieskum ukázal, že až dve tretiny Slovákov si myslia, že do takéhoto mlieka sú pridávané umelé konzervačné látky.
Ľudia pijú mlieko od nepamäti. Trvanlivé však takú dlhú históriu nemá. Vyrábať ho začali pred 39 rokmi. Hneď sa o ňom začalo šepkať a šepká sa dodnes.
Najnovší prieskum agentúry focus ukázal, že až dve tretiny Slovákov si myslia, že do takéhoto mlieka sú pridávané umelé konzervačné látky.
Odpoveď je jednoznačná. „Do takýchto produktov sa nemôže nič pridávať, ani sa nič neodoberá," informoval vedúci oddelenia výživy Ľubomír Valík.
Trvanlivosť mlieka sa teda nedosiahne pridaním chémie, ale jeho zahriatím na 180 stupňov Celzia na veľmi krátky čas, čo je asi 3 sekundy.
Nie úplne najlepšiu povesť má i nízkotučné mlieko, o ktorom si mnohí myslia, že je zriedené s vodou. Je to však omyl. Voda je totiž aj v čerstvo nadojenom mlieku. To či je nízkotučné alebo plnotučné závisí od toho, koľko tuku z neho odoberú. Voda sa pridávať nesmie.
Sledujte Televízne noviny vo full HD a bez reklám na Voyo