Na trh ju nasadili pred niekoľkými rokmi.
Treska v majonéze patrí na Slovensku medzi obľúbené pokrmy. Už dlhšie je pritom v ponuke okrem "obyčajnej" aj "exkluzívna" - a to od dvoch firiem.
Nájsť obidva výrobky na jednom mieste však nie je jednoduché. Prečo to tak je, si oslovení obchodníci nechávajú pre seba.
Žilina a Košice
V exkluzívnej treske je podľa výrobcov vyšší podiel rybieho mäsa.
Spoločnosť Ryba Žilina ju podľa riaditeľa predaja a marketingu Daniela Sventeka začala predávať v roku 2006. Novinka sa uchytila a je vraj čoraz populárnejšia.
"Možno už v tomto roku preskočí predaj klasickej tresky," zhrnul pre TVNOVINY.sk.Treba hľadať
Kúpiť exkluzívnu tresku od obidvoch firiem v jednom obchode nie je jednoduché. Napríklad vo väčšine predajní Tesco je tá košická. V konkurenčnom reťazci Billa naopak.
A zrejme sa to tak skoro nezmení.Naša špecialita
Treska v majonéze je tunajšou špecialitou. Vyrábať sa začala po druhej svetovej vojne, údajne najmä preto, že bežné ryby boli pre vtedajších ľudí pridrahé.
"Firma Ryba sa preto pokúšala vytvoriť chutný šalát s využitím tresky a majonézy. Pôvodnú receptúru šalátu vymyslel košický hotelový kuchár Július Boško," uvádza sa na portáli wikipedia.
Pre každého a na čokoľvek! Rýchle a dostupné pôžičky. Klikajte tu.
Sledujte Televízne noviny vo full HD a bez reklám na Voyo