Tamojšie polia sú obsypané tekvicami – tými do hrnca aj na ozdobu. Pri Nitre majú netradičný samozber.
Kvôli tekviciam si niektorí cez víkend privstali. Na tekvicové pole do Zbehov prichádzali prví zberači v sobotu už skoro ráno.
Okrasné, tie na vyrezávanie, maslové aj hokaido. Zbierať sa bude dovtedy, kým bude čo. Tekvíc sa urodilo dosť.
Niektorí si prišli nazbierať len pár tekvíc, iní odchádzali z poľa s plnými taškami.
Prinášame vám aj rady, ako s tekvicami naložiť. Napríklad tekvica hokaido je ideálna na polievku.
Ako sa z nej stane krémová dobrota? Odpoveď má pani Jana z Dvorníkov pri Hlohovci, ktorá to s tekvicou vie. Pár jednoduchých surovín a na stole je polievka, ktorá zahreje aj dušu.
Stačí nakrájať hokaido na kocky, podusiť na cibuľke, zaliať vodou a variť, kým nezmäkne. Potom sa to rozmixuje, pridá šľahačková smotana a jesenná polievka je hotová.
Sledujte Televízne noviny vo full HD a bez reklám na Voyo