Pred chrípkou ochráni aj poctivý bylinkový čaj. Ako si ho správne pripraviť?

Televízne noviny Markíza, správy pre celé Slovensko.

Nápoj starý 5000 rokov je vhodné piť nielen počas chrípkového obdobia, ale prakticky po celý rok.

Chrípková sezóna je tu a s ňou aj otázka, ako sa brániť. Odpoveď poznali už naše staré mamy. Je ňou poctivý bylinkový čaj.

Edita Gabajová sa k liečivým rastlinám dostala už ako dieťa.

„Bylinky môžeme získať vo voľnej prírode, v našich bylinkových záhradách, ale môžeme ich pestovať aj na balkóne,“ hovorí.

Prečítajte si tiež:

Pri vyskladaní správnej bylinnej zmesi treba podľa nej štipku fantázie, za hrsť lásky a hrudu vedomostí. Proti chrípke a kašľu je ideálna baza. K nej sme postupne pridali skorocel, nechtík, malinové listy a na záver levanduľu.

Aj pri zalievaní horúcou vodou platia isté pravidlá.

„Hneď ako nám voda zovrie, zalejeme byliny a čakáme 15 minút, kým sa vylúhujú,“ radí bylinkárka.

Čaj sa nalieva buď do skla alebo do porcelánových šálok s bielou farbou. Rozkvet chutí dodá čaju citrón s medom.

Viac sa dozviete v priloženej reportáži vyššie.

Práve sa číta

Voyo

Sledujte Televízne noviny vo full HD a bez reklám na Voyo

NAJČÍTANEJŠIE ČLÁNKY

Sledujte kanál spravodajstva Markízy

K téme Zdravie

Dôležité udalosti