Hostia v reštaurácii počuli v jednej chvíli zúfalý výkrik z kuchyne. Hlava hada, ktorá už 20 minút ležala oddelená na kuchynskej doske, zaútočila.
Tak tomu sa povie bozk smrti na rozlúčku! Kobra usmrtila šéfkuchára 20 minút po tom, ako jej odrezal hlavu.
Obeťou bizarného útoku sa stal čínsky kuchár Peng Fan, ktorý v reštaurácii pripravoval miestnu špecialitu - pochúťku z indočínskej pľuvajúcej kobry. V okamihu, kedy hádzal odseknutú hlavu kobry do odpadkového koša, had ešte z posledných síl reflexívne zaťal jedovaté zuby do ruky svojho kata. Informujú britské denníky Mirror a Daily Mail.
Podľa polície pán Peng krátko nato zomrel. Ešte skôr, ako mu v nemocnici podali protijed.
Jeden z hostí reštaurácie, 44-ročný Lin Sun, ktorý v podniku oslavoval narodeniny svojej ženy novinárom povedal, že v jednej chvíli bolo počuť z kuchyne zúfalý krik.
Hovorca polície uviedol, že išlo o nešťastnú nehodu. Ak by dostal šéfkuchár včas protijed, zrejme by ešte žil.
Podľa experta na plazy Yang Hong Changa, hady môžu zaútočiť ešte aj hodinu po tom, ako im bola odťatá časť tela, alebo hlava.
"Ten had je už mŕtvy, prestali mu fungovať základné orgány, ale určité nervové zakončenia a reflexy mu ešte slúžia. Preto je celkom možné, že hlava kobry sa aj po dvadsiatich minútach zahryzla do kuchárovej ruky," uzavrel Chang.
Jedlá z hadov sú v Ázii tradičnou kulinárskou pochúťkou. Muži pijú hadiu krv na potenciu, ženy dávajú prednosť polievke z hadov, ktorá vraj predlžuje život.
https://www.youtube.com/watch?v=4--p_3N5GPg
Sledujte Televízne noviny vo full HD a bez reklám na Voyo