Treba si však dávať pozor na jednu vec.
Milovníci tmavej čokolády sa potešia. Výskumníci prišli s informáciou, že táto pochutina dokáže ovplyvniť hladinu LDL cholesterolu, ktorý sa podpisuje pod srdcovo-cievnymi ochoreniami.
Osemdesiatštyri dobrovoľníkov konzumovalo počas šiestich mesiacov dva gramy čokolády denne. Jedna skupina jedla tmavú čokoládu, ktorá obsahovala 70 percent kakaa, tá druhá musela jesť mliečnu čokoládu.
Lepšie výsledky dosiahla prvá skupina. Okrem pozitívnych hodnôt cholesterolu sa im znížil aj krvný tlak.
Iný výskum zas odhalil, že tmavá čokoláda zlepšuje lipidový profil.
Podľa webu Healthline je tmavá čokoláda aj zdrojom antioxidantov a môže zlepšiť funkciu mozgu.
Portál VeryWellHeatlh však upozorňuje, že si treba dávať pozor na vysoký obsah pridaného cukru, ktorý môže negatívne ovplyvniť zdravie srdca. Odborníci odporúčajú konzumovať čokoládu s vysokým obsahom kakaa.
Pravdy a mýty o cholesterole. Pozrite si nasledujúci rozhovor:
Sledujte Televízne noviny vo full HD a bez reklám na Voyo